Muziek via de botgeleiding tijdens het sporten. Review Aftershokz Trekz Air.

Review van wattes? Ik had er ook nog nooit van gehoord. Aftershokz Trekz Air, een koptelefoon waarbij je jouw favoriete hardloopmuziek niet via je trommelvliezen hoort, maar via je botten. KNO-artsen zijn in ieder geval blij met deze ontwikkeling, want er is minder kans op gehoorbeschadiging.  Ook blijven je trommelvliezen vrij om zo voorbijgaand verkeer te horen en op tijd aan de kant te springen 😜.

Dit klinkt natuurlijk als een super goede ontwikkeling, maar voor iemand zoals ik, die bijna nooit gaat sporten zonder stimulerende muziek, moet zo’n moderne koptelefoon wel écht goed functioneren, prettig zitten en blijven zitten.  Ook wanneer er een eindsprint ingezet wordt dus.  Ik heb de Aftershokz Trekz Air getest. Hier lees je mijn ervaring! 😁

Mijn mening over 1) Het uiterlijk 🎧

aftershokzair.png

Stoer, solide en strak. Zo vind ik deze koptelefoon eruit zien. Wel had ik mijn twijfels toen ik las dat het een one-size-fits-all model was. Mijn hoofd heeft namelijk een beetje een gekke vorm (ja, echt 😆). Net als mijn gehoorgangen trouwens, maar die heb je bij de Aftershokz Trekz Air dus niet nodig 👌🏻.

 

De AfterShokz Trekz wordt geleverd met WhatsApp Image 2018-03-29 at 17.48.40oplaadkabeltje, een reistasje en oordoppen.

De koptelefoon werkt via een Bluetooth #byebyedraadjes. Tot nu toe had ik geen ervaring met Bluetooth koptelefoons. Ik gebruikte namelijk al maanden de iPod Shuffle van een vriend van me met ouderwetse oortjes en zonder Bluetooth. Stefan, je krijgt hem binnenkort écht terug 🙈.

Mijn mening over 2) De muziek 🎶

Tijd voor een nieuwe MP3-speler dus, eentje met Bluetooth. Je kunt de Aftershokz Trekz Air natuurlijk ook met je telefoon verbinden, maar ik vind mijn telefoon voor de meeste trainingen te groot om mee te nemen.

Oké, de muziek.  Gelukkig is het geen rocket science om uit te zoeken hoe de Aftershokz Trekz Air werkt. Stap 1) Plaats de uiteinden van de koptelefoon op je jukbeenderen. Stap 2) Met het knopje aan de binnenkant van de koptelefoon zet je hem aan, waarna je hartelijk welkom geheten wordt: ‘Welcome Trekz Air’. 3) De koptelefoon zoekt automatisch je MP3-speler/ telefoon, wel Bluetooth aanzetten 😉

Ready to play! De kwaliteit van de muziek doet niet onder voor de muziek van een standaard koptelefoon. Alleen wanneer ik een van mijn hardstyle nummers opzet, daar ga ik nu eenmaal lekker op tijdens het rennen 😜, dan mis ik wel de diepe bass. Wat waarschijnlijk voor mijn gehoor wel beter is #teammuziekaltijdtehardzetten.

Ook voel ik me duidelijk minder afgesloten van de buitenwereld, doordat je trommelvliezen vrij zijn. Zeker goed voor de veiligheid in het verkeer, maar stiekem vind ik het ook heerlijk om juist dat ‘afgesloten van de buitenwereld gevoel’ te hebben. Tijdens een wedstrijd bijvoorbeeld.

Mijn mening over 3) Het gebruik tijdens het sporten 🏃 🚴‍

Ik moet altijd erg wennen aan ‘nieuwe dingen’, maar met de AfterShokz Trekz viel dit heel erg mee. Doordat de koptelefoon zo mega licht is, merk je na een paar meter niet eens meer dat je hem ‘op’ hebt. Ook viel hij niet van mijn hoofd af, zelfs niet met plotselinge sprintjes. Plus 10 punten haha! 🏃‍

Hoe de AfterShokz Trekz bevalt op de racefiets weet ik nog niet. Zomer, wanneer kom je? Stiekem al wel even op internet gezocht naar de ervaring van andere gebruikers. Het schijnt ook e racefiets ideaal te zijn, omdat het dan nog belangrijker is dat je de omgevingsgeluiden goed hoort. Daarnaast las ik dat de koptelefoon perfect onder je helm passen.

 

Conclusie

Mocht je bovenstaande allemaal niet gelezen hebben, dan hier de samenvatting van mijn mening 😉. De AfterShokz Trekz Air bevalt me goed! Minder risico op gehoorbeschadiging en meer veiligheid in het verkeer. Daarnaast is de koptelefoon gebruiksvriendelijk (lees: goed hanteerbaar voor niet-technische mensen, zoals ik). Een vereiste is wel dat je Bluetooth op je MP3-speler/ telefoon hebt.

De geluidskwaliteit is prima, alhoewel ik wel de diepe bas mis bij bepaalde nummers. Hoe de AfterShokz Trekz Air op mijn racefiets gaat bevallen, ga ik deze zomer testen. Onder andere met de 1/4e triatlon 27 mei! 🏊🏻‍🚴🏻‍🏃‍

Mocht je nog meer willen weten, let me know. Je mag natuurlijk ook altijd even luisteren om zelf te beoordelen wat je ervan vindt,  bijvoorbeeld wanneer je me op een hardloopevenement tegenkomt haha. 

En Aftershokz Trekz, bedankt dat ik deze koptelefoon mag testen en gebruiken tijdens het sporten!

 

Liefs Celeste 

 

 

Een gedachte over “Muziek via de botgeleiding tijdens het sporten. Review Aftershokz Trekz Air.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.