Geblesseerd! Hoe nu verder met de triathlon?

Het lijkt me zo ontzettend stoer hé! Deelnemen aan een triathlon. Zwemmen, fietsen en als kers op de taart hardlopen🏊🏻‍🚴‍🏃‍. Zoals het wel vaker gaat bij mij, werd dit hersenspinsel een reëel plan. Ik schreef me in. ” 27 mei 2018 in Maastricht,  1/4e triathlon” werd met dik gedrukte letters in mijn agenda gezet.

Zwemmen deed ik net 4 maanden en fietsen ruim een jaar. Dit waren de uitdagende onderdelen! Dat vervolgens het hardlopen de reden werd dat ik me moest uitschrijven had ik nooit gedacht…

Ik heb spijt

Inmiddels is het bijna 2 maanden geleden. Mijn ‘fatale’ halve marathon in Limassol, lees hier het raceverslag waarin ik het verkeerde voorbeeld geef. Wat heb ik een spijt. Geloof me, hoe graag je ook een bepaalde prestatie wilt leveren of een mooie grote medaille wilt ontvangen, loop nooit door met heftige pijn in je knie (of welk gewricht dan ook).

Weetje, een beetje pijn tijdens het rennen is oké, part of the game. Maar de eer, het nieuwe PR of die  medaille zijn het allemaal niet waard.  Ruim 1,5 maand kon ik amper traplopen, stond ik elke dag op met de hoop dat de steken in mijn knie minder zouden zijn en begaf ik me bijna om de dag naar het zwembad in de hoop toch een beetje fit te blijven.

Tot zover mijn advies. Doe mij niet na!❌

En nu? Geen triatlhon meer?

Even voor de duidelijkheid. Die triathlon gaat er komen hoor! 😁 Het feit dat ik me voor 27 mei heb uitgeschreven, betekent niet dat ik de triathlon uit mijn hoofd gezet heb. Wanneer daar namelijk iets in zit, komt het er vrij lastig nog uit. Oké, mei 2018 is niet haalbaar, maar deze zomer is nog lang🌞

Mijn schema

Ik ben echt een tri-groentje🙈, ik zit (nog) niet bij een triathlonvereniging en op internet zijn er weinig schema’s te vinden. Of misschien weet ik niet waar te zoeken? 🤔 Anyway, een echt trainingsschema had en heb ik niet. Globaal was ik van plan om 2x per week te gaan zwemmen🏊🏻‍, 1-2x per week te gaan fietsen🚴‍ en 3x per week hard te lopen🏃‍.

Na Limassol ging dit schema er heel anders uitzien.  Het enige wat nog een klein beetje pijnvrij ging was zwemmen..

Niet echt de ideale voorbereiding dus, maar positief bekeken heb ik wel stappen kunnen maken in het onderdeel waar ik het slechtste in ben: zwemmen👌

Status linkerknie

Nog nooit in mijn leven heb ik zo vaak over één lichaamsonderdeel gehad😂. Ik geloof dat in elke post op Instagram het woord ‘knie’ de afgelopen 2 maanden voorbij gekomen is. Ik ga ermee naar bed, ik droom erover en ik sta ermee op. 3 weken geleden leek het oprecht beter te gaan. Ik mocht weer op gaan bouwen met hardlopen. Zo MEGA blij! 10x30seconden gerend, zonder pijn!  Totdat ik diezelfde dag ook mijn kamer ging ontruimen voor de verhuizing, inclusief regelmatig de trap op en af lopen. De steken waren BACK.

Concluderend: ik maakte me oprecht zorgen.

Maar toch er is weer hoop… Sinds ik shockwave therapie krijg protesteert mijn knie niet meer! Niet met traplopen, niet met fietsen, niet met zwemmen. Eind van de week mag ik heel, heel, heel langzaam  het hardlopen weer gaan opbouwen🏃‍.

Next triathlon?

Hoop doet leven🤞. Over 1,5 maand moet het haalbaar zijn om weer 5km hard te lopen! Wel heb ik besloten om te starten met een 1/8e triathlon. Wennen aan het ‘open water’ zwemmen, waarbij mensen letterlijk over je heen zwemmen (That’s what they told me…😅), wennen aan de wissels en überhaubt weer eens 5km hardlopen.

Dus hierbij presenteer ik mijn plan: 

Juni 2018  –> 1/8e triathlon, (waarschijnlijk) in Rekken– 500m zwemmen, 24km fietsen, 4,5km hardlopen

Juli 2018  –> 1/4e triathlon, in Amsterdam- 1.5km (!!!) zwemmen, 40km fietsen, 10km hardlopen

 En omg, wat vind ik het spannend!!

Heb jij wel eens mee gedaan aan een triathlon? Alle tips zijn welkom! Ondertussen zal ik gaandeweg alle adviezen verzamelen voor in een nieuwe blog!😉

Liefs Celeste😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.