Road 2 New York City Marathon. ‘Plan van aanpak, SMART geformuleerd.’

Tot juli 2019 ga ik me volledig richten op herstel. Korte afstanden, loopscholing, pilates, core oefeningen, rust. En daarna? Dan begint mijn nieuwe #road2….

Een citaat uit mijn laatst gepubliceerde blog genaamd ‘Langs de kant’ , april 2019.  We zijn nu drie maanden verder en de maand juli is inmiddels aangebroken. Tijd om ook op mijn blog bekend te maken waar ik eind 2019 de marathon ga lopen. De titel van deze blog verraadt het al: de NEW YORK CITY MARATHON  op 3 november 2019, samen met de organisatie Marathonworld. Een week geleden kreeg ik een e-mail met : ‘You’ve been invited by Marathonworld to register for 2019 TCS New York City Marathon.’, toen kriebelde er al van alles in mijn buik. Maar op de een of andere manier wordt het nog ‘officiëler’ nu ik er ook op mijn persoonlijke blog over schrijf. Buikkriebels overloaded!

In deze blog…

Dit is mijn eerste blog in aanloop naar de New York City Marathon 2019.  Ik wil beginnen met wat te vertellen over de organisatie Marathonworld, want dankzij deze toppers kan ik dit avontuur überhaubt aangaan. Vervolgens wil ik met jullie delen hoe het met mijn herstel gaat. Ik eindig met het ‘plan van aanpak’ voor mijn derde marathon, SMART geformuleerd. 

Over Marathonworld.

‘Jij loopt de marathon, wij regelen de rest!’

Het motto van de organisatie Marathonworld. Marathonworld is een touroperator die sinds 1986 marathonreizen over de hele wereld aanbiedt. Van de Berlijn marathon tot de Spitsbergen marathon en van de Eindhoven marathon in eigen land tot dus… de New York City marathon. Al 33 jaar heeft Marathonworld ervaring met het organiseren van marathonreizen naar New York en dit jaar mag ik met hen mee om alles uit eerste hand te ervaren. Het is een kleine organisatie, bestaande uit een gespecialiseerd en deskundig team inclusief trainer. Zo heb ik mijn schema voor de maand juli al ontvangen, maar hierover vertel ik later meer.

De reizen van Marathonworld zijn compleet verzorgd, wat ik een heerlijk idee vind. Geen zorgen maken over vliegtickets, een goed hotel, je weg vinden in een wereldstad als New York. Stiekem vind ik het namelijk best spannend om naar New York te gaan. Het geeft me een veilig gevoel dat ik met dit team op reis ga.

Een paar weken geleden is er een bijeenkomst georganiseerd voor alle marathonlopers om elkaar te ontmoeten, maar helaas kon ik hier niet bij aanwezig zijn. Gelukkig volgt er ook een gezamenlijk ‘startbewijs ophaal moment’ voor de marathon. Via mijn Instagram stories, ga ik hier live verslag van doen en jullie meenemen door deze dag. Ik kan niet wachten!

En ten slotte wil ik nog even kwijt dat het bij veel marathons ook mogelijk is om kortere afstanden te lopen, dus ze kunnen bij Marathonworld ook startbewijzen regelen voor kortere afstanden. Voor het precieze aanbod kun je een kijkje nemen op hun website https://www.marathonworld.nl/ , maar je mag mij ook altijd benaderen voor (persoonlijke) vragen over mijn ervaring. 

Hersteld?

Ja! Het heeft me de nodige zelfdiscipline gekost, maar ik heb me aan mijn afspraak gehouden, zie het citaat waar ik deze blog mee begon. De enorme teleurstelling van het moeten afblazen van de Parijs marathon door mijn blessure en het overtraind zijn is zeker een wake-up call geweest. Momenteel maak ik tussen de 35 tot 40 PIJNVRIJE kilometers per week. Voor het eerst sinds hele lange tijd heeft mijn Garmin horloge aangegeven dat ik in ‘PIEK’ modus verkeer. Dit schermpje heb ik sinds de september vorig jaar niet meer gehad.

En verder? Psychisch voel ik me ook een stuk beter. Het is zo heerlijk om te voelen dat je lichaam weer meewerkt. Om weer met je vrienden naar hardloopevenementen te gaan en te finishen zonder dat je bezorgde blikken ontvangt omdat je ‘zo gek loopt’. Het is heerlijk om het gevoel te hebben dat je met elke training wat opbouwt in plaats van alleen maar afbreekt. 

Plan van aanpak. SMART geformuleerd.

Nu ik in opleiding ben tot specialist ouderengeneeskunde moet ik overal een ‘plan van aanpak’ voor schrijven, het liefst SMART geformuleerd. Hoewel we als AIOS,  artsen in opleiding tot specialist ouderen geneeskunde, hier regelmatig over klagen, heb ik besloten om mijn grootste doel van dit jaar SMART te formuleren. De docenten in Amsterdam zullen trots op me zijn.  SMART betekent dat een doel: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden moet zijn. Daar gaan we…

Specifiek: Elke maand krijg ik een basis trainingsschema van Marathonworld. Hierin zijn 
vier looptrainingen per week opgenomen. Het schema is mijn basis, waarbij ik
flexibel ben met op welk moment van de week ik welke training uitvoer. Dit
laat ik afhangen van werk, vermoeidheid en hoe mijn lichaam voelt.
‘De signalen van mijn lichaamzijn heilig, niet mijn schema’ wordt het nieuwe mantra.
Precies het tegenovergestelde van hoe ik het tot dusver heb aangepakt. Ik ga minimaal
drie keer per week hardlopen. Naast het basis trainingsschema, ga ik minimaal één keer
per week aan krachttraining of pilates doen.
Indien mijn lichaam het toelaat en het niet ten koste gaat van mijn hardlooptrainingen
mag ik aanvullend een keer per week zwemmen of fietsen.  In elke week bouw ik minimaal
één verplichte en complete rustdag in.

Meetbaar: Het uitlopen van de New York marathon zonder blessures. 
Pas in september-oktober mag ik uitspraken doen over een eventueel tijdsdoel.

Acceptabel: Ja, ik ben helemaal hersteld. Ik heb gelukkig nergens meer pijn en ik heb
ook groen licht van de sportarts en fysiotherapeut.

Realistisch: Ja, in ruim vier maanden moet het met een goede basisconditie haalbaar zijn
om voor een marathon te trainen.

Tijdsgebonden: - Start trainingsschema op 1 juli 2019.
- Marathon op 3 november 2019 in New York.

What’s next?

Heerlijk was dit! Eindelijk weer achter mijn computer zitten en een ‘positieve’ blog te schrijven. De afgelopen tien maanden gingen helaas alleen maar over blessures, herstel en toch ook een heleboel teleurstellingen.  Ik kijk nu al uit naar mijn volgende blog! Eind augustus/ begin september volgt er een update over mijn #Road2NewYorkCitymarathon2019. 

Heb jij de New York marathon wel eens gelopen? Laat me vooral weten hoe het ging en waar ik rekening mee moet houden! 

Liefs, Celeste

Ps. Marathonworld heeft nog enkele startbewijzen voor de New York Marathon 2019 over! Dus mocht je het leuk vinden om met me mee te gaan naar New York, laat het dan vooral even weten dan breng ik je in contact met Marathonworld.
 

3 gedachtes over “Road 2 New York City Marathon. ‘Plan van aanpak, SMART geformuleerd.’

  1. Pingback: Road 2 New York City Marathon. Update trainingen, raceverslag 32km run en trainingsschema. – Celeste_love2run

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.