Road 2 New York City Marathon. ‘Morgen is D-Day.’

Hallo vanuit New York City! Morgen is het zover. Morgenochtend sta ik aan de start van de New York City marathon 2019. Ik kan het bijna niet geloven. Mijn benen hebben theoretisch gezien rust, maar ze voelen allerminst ‘rustig’.  Waarschijnlijk door de ruim 1,5 week taperen of misschien zijn het toch beginnende zenuwen? Ik neem jullie in deze uitgebreide blog, dus zet even een kopje koffie voor jezelf!, mee door mijn eerste ervaringen naar en in de de Big Apple.

Donderdag 31 Oktober 2019- Vliegen

09:00- Ik trek de deur achter me dicht. ‘De volgende keer dat ik mijn huis weer binnen stap heb ik gewoon de marathon van New York gelopen’ gaat er door mijn hoofd heen. Ik neem afscheid van mijn vriend en loop met een koffer groter dan ikzelf ben en een rugzak van het formaat; ‘waar ga je naar toe met dat meisje?‘ op mijn rug richting het station.

10:00 – Precies op tijd kom ik op de afgesproken plek. Bij de bagage drop off heb ik afgesproken met de groep van Marathonworld. Het is fijn om met een groep gelijkgestemden dit avontuur aan te gaan. De groep is niet te groot, dus ik besluit te proberen de namen zo goed mogelijk te onthouden. Niet mijn sterkste kant.

12:00- Mijn enorme koffer is ingecheckt. De inhoud van mijn rugzak mag mee op reis. We’re good to go! Tijd voor een kop koffie. Terwijl ik geniet van mijn bakje, paradeert koning Willem Alexander achter ons langs om zijn eigen bakje zwart goud te halen en het vervolgens achter ons op te drinken. Compleet afgeleid door ‘the king’ vliegt de tijd voorbij. Het is nu al bijna tijd om zelf te vliegen!

15:30- (Reykajavik Airport, local time), we maken een korte tussenstop op Ijsland. Snel even de benen strekken, het thuisfront op de hoogte brengen en wat te eten scoren. Stiekem ben ik best blij met deze tussenstop. Het breekt de reis en het is heerlijk om even wat te bewegen!

17:00- Daar gaan we. Over 6uur kom ik gewoon aan in de States. Een bizarre gedachte. In het midden van het vliegtuig wordt er halverwege de reis een meeting point gecreëerd waar Mari, Stefanie en ik ruim een uur staan te kletsen over euhm.. met name hardlopen. Steeds meer hardlopers sluiten aan. Ik ben ondertussen al semi begonnen met carbloading, of misschien ben ik gewoon aan het eten uit tijdverdrijf, maar mijn plakjes bananenbrood, snak-a-jacks, eierkoeken en energierepen gaan er iets sneller doorheen dan ik gepland had.

20:00 (New York, local time)- In Nederland is het al na middernacht. Amerika loopt wat achter qua tijd. We worden opgehaald door een klein verkleed (Ohja, het is Halloween en ik ben in Amerika momentje) Americaans vrouwtje genaamd Ann. Zij is al jaren betrokken bij Marathonworld. We kunnen na de douane meteen door naar de bus, waar we een halfuur lang vermaakt worden met feitjes over New York. Ik kijk me ogen uit. De grote gebouwen, alle lichtjes, de verkleede feestendde mensen.

22:00 – Na de laatste afspraken gemaakt te hebben voor morgen stappen we onze hotelkamer binnen. Het is een ruime kamer met twee grote bedden. Oj oj oj, nu ben ik toch best moe. Inmiddels is het 03:30 Nederlandse tijd. Het duurt niet lang voordat ik in slaap val. Slaap lekker!

Vrijdag 1 november 2019- Hardlopen

05:00 Klaar wakker! Logisch, in Nederland is het nu 10:00. Ik dwing mezelf nog een halfuurtje mijn ogen dicht te doen. Daarna besluit ik (toch wat rusteloos) om op te staan. Plus op de marathon dag moeten we om 04:00 op,dus het is ergens ook goed om dit ritme een beetje vast te houden.

07:00 Ik heb mijn eigen ontbijt meegenomen. Een beetje gek voelt het wel. Heb je een hotel inclusief ontbijt, breng je je eigen havermoutje en bietensapje mee. Tot mijn verbazing staat er een grote pan pruttelende havermout op ons te wachten in het restaurant. Lekker, maar tóch ben ik stiekem blij dat ik mijn eigen havermout heb meegenomen voor morgen en zondag (tja…)

09:00 Mijn eerste metro ervaring in New York zit erop. Bij Central Park aangekomen kom ik tot de conclusie dat 8 graden best heel erg koud is. Met blauwe lippen begin ik te twijfelen. Moet ik mijn race outfit voor morgen aanpassen? We staan hierin Central Park omdat we met de mensen van Marathonworld een 5km run gaan doen. Ik kan niet wachten om mijn lijf in beweging te brengen

09:26 Eenmaal rennende krijg ik het snel warm. Het zonnetje schijnt tussen de bomen door. Mari komt naast me rennen en vraagt of ik wel realiseer of ik in New York, Central park aan het hardlopen ben. Een enorme skyline verschijnt tussen de bomen. Dit is toch wel magisch!

10:00 De eerste run in New York is een feit! Ik werp nog even een blik op het ‘400m to go’ bordje. Bizar. Wat zal er zondag door me heen gaan wanneer ik dat bordje zie? Blijdschap? Verdriet? Andere emoties?

11:15 Na even opgefrist te hebben, vertrekken we richting de marathon expo. Ik kan niet wachten om mijn startnummer vast te houden. Het is even een stukje wandelen, maar vandaag is dat oké. Morgen wil ik echt proberen niet boven de 20.000 stappen uit te komen 😉

12:00 De marathon expo is huge! Alhoewel ik denk dat de marathon expo in Berlijn nog groter was. Ik heb mijn startnummer bemachtigd en ik word overweldigd door alle drukte en prikkels. Ik wil heel graag een mooi aandenken kopen. Een regenjack of een broek met het TCS NEW YORK CITY MARATHON 2019 logo. Morgen ga ik terugkomen om nog eens rustig, in mijn eentje, alles te bekijken.

14:00 Eindelijk hebben we een lunchplekje gevonden! Na nog wat rond gehangen te hebben op de expo begint mijn maag echt te knagen. Niet goed! Ik moet koolhydraten stapelen. Gelukkig vinden we uiteindelijk een pre- marathon-goedgekeurd-restaurantje. Tevreden werk ik mijn koolhydraten naar binnen.

16:00 Terug op mijn hotelkamer. Ik heb besloten om even wat eerder terug te gaan naar het hotel. Even een momentje voor mezelf. Facetimen met mijn vriend, wat spulletjes organiseren, nog wat plakjes bananenbrood naar binnen werken. En voordat je het weet is het weer tijd om te … eten!

18:30 We zitten op een geweldig plekje op Times Square. De zon gaat net onder en de billboards zijn overweldigend. We zitten op de eerste verdieping een prachtig uitzicht hebben over dit magische plein. Ik hap slik tevreden mijn pasta naar binnen. Olive Garden heet dit restaurantje voor de geïnteresseerden.

21:00 (Nederlandse tijd 02:00) Ik ben moe. 27.000 stappen en enorm veel indrukken verder. Zodra mijn hoofd het kussen raakt, ben ik in diepe slaap. Tot morgen!

Zaterdag 2 november- Pre-marathon day!

04:00 Ik ben klaar wakker. Wat verward kijk ik om me heen. In mijn droom werd ik achterna gezeten door een enge man met een mes. Terwijl ik aan het rennen was, bedacht ik me dat ik mijn benen moest sparen voor de marathon en eigenlijk moest stoppen met rennen. Met dit dilemma in mijn hoofd schrik ik wakker.

06:00- Twee uur plafond staren done. Tijd om op te staan. Ik heb besloten om vandaag niet mee te gaan met de ochtendrun. Even lekker op mijn gemak mijn eigen havermoutje klaar maken en dan richting Central Park om met Laura een kopje koffie te drinken.

09:00 Laura en ik praten non-stop over hardlopen, de marathon en eten. Laura is al vaker in New York geweest. Samen scoren we nog wat after-marathon-food voor morgen! Daarna vertrek ik alleen naar de expo. Ik ben opzoek naar een aandenken aan morgen. Ik vind drie aandenkens en ik ben 300 dollar lichter wanneer ik terug in de metro stap… oepsie…

13:00 Gelukkig gaat een lunch zoeken vandaag iets makkelijker. Laura brengt mij en Mari naar een geweldig goed Italiaans restaurant. Als voorafje eten we scones met jam (carbs!) en als lunch een mega bord pasta (meer carbs!)

16:00 Terug op mijn hotelkamer. Mijn blog aan het afschrijven. Morgen is het zover. Ik ben ontzettend benieuwd, maar ik voel dat ik er klaar voor ben. Laat die marathon maar komen! Ik ben er van overtuigd dat dit een ervaring wordt die ik nooit meer ga vergeten!

Mocht je me willen volgen, dan kun je de New York marathon app downloaden. Ik start om 09:40 locale tijd, 15:40 Nederlandse tijd.

Ten slotte wil ik iedereen alvast bedanken voor alle lieve berichtjes! Echt super lief! Ik ga er morgen ongetwijfeld aan denken !

Mocht je zelf interesse hebben in de New York marathon 2020? Via de website van Marathonworld kun je hier meer informatie over vinden en zelfs al een voorboeking doen!

Liefs, Celeste

5 gedachtes over “Road 2 New York City Marathon. ‘Morgen is D-Day.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.