REVIEW CUBE AXIAL WS C: 62 SL DISC

Mijn liefde voor fietsen

Zoals jullie misschien wel weten heb ik me laten overhalen om in mei 2020 mijn eerste halve Ironman (Ironman 70.3) te doen. Dat krijg je met een triatleet als vriendje… Deze halve Ironman betekent 1,9 km zwemmen in de zee, 90 km fietsen met aardig wat klimmetjes en 21,1 km hardlopen als kers op de taart. Dit alles gaat achter elkaar plaatsvinden in Mallorca, Spanje.

Waarom triatlon? Ik ben begonnen met zwemmen en fietsen door een hardnekkige hardloopblessure. Het is geen grote verassing dat ik me ben gaan verdiepen in het fenomeen triatlon. En zo is eigenlijk mijn liefde voor fietsen ontstaan, ook nadat mijn hardloopblessure volledig op zijn retour was. Ik kwam erachter dat fietsen een geweldige aanvulling is op mijn wekelijkse trainingsschema, ook tijdens mijn marathonvoorbereiding afgelopen jaar.

Recent heb ik fietsen in een virtuele omgeving ontdekt. Ik heb mijn Cube fiets op de trainer van mijn vriend geplaatst en zo fiets ik bijvoorbeeld door New York City met andere fietsers. Het is een geweldige manier om mijn fiets fitness te behouden tijdens de koude wintermaanden en hopelijk zelfs wat te verbeteren. Ook kan ik nu in het platte Nederland heuvels trainen. Ideaal!

Cube ‘AXIAL WS C:62 SL DISC’

In deze blog wil ik jullie graag wat vertellen over de fiets waar ik op train en race:  Cube Axial WS C: 62 SL. Aangezien ik dit een wat lange en onhandige naam vind heb ik mijn fiets Greyhound genoemd, vernoemd naar de snelste hond ter wereld met dezelfde kleur als mijn fiets. Het is niet voor niets dat ik mijn fiets vernoemd heb naar de snelste hond ter wereld. Deze racefiets weegt slechts 7.9kg en het frame is volledig gemaakt van carbon. Het type band is Conti Grand Prix 4000S II Kevlar en wielen Newmen Evolution SL R.32, wat hele goede banden en wielen zijn.  

Ik heb voor de wintermaanden een kleine aanpassing aangebracht. Momenteel heb ik het achterwiel vervangen door een wiel wat geschikt is voor de trainer, hier heb je namelijk een speciale achterband voor nodig, in ieder geval bij de trainer die wij thuis hebben. Verder zit er ook aan te denken om eventueel de witte tube van het stuur te vervangen door rood. De witte tube kan snel verkleuren en een rode tube zou mooi matchen met de rode accenten op de fiets.

Shimano Ultegra Systeem

Voor de precieze uitleg van de werking van een ‘Shimano Ultegra Systeem‘ verwijs ik je toch echt naar andere websites. Maar wat ik wel kan vertellen is hoe ik het fietsen op een fiets mét een shimano ultegra systeem ervaar. Sinds 3 mei 2019 ben ik de trotse eigenaresse van mijn Greyhound met dit systeem. Bijna 1800 kilometer en heel wat hoogtemeters verder ben ik nog steeds ontzettend blij met deze fiets. Na mijn eerste ritje op mijn Greyhound waren er twee dingen die me met name meteen opvielen: de lichtheid van de fiets en de goede remmen. Ik merkte dat mijn gemiddelde snelheid op mijn Greyhound hoger was met dezelfde inspanning. Scherpe bochten, snel schakelen bergopwaarts of plotseling remmen gaat zo soepel door de Shimano Ultegra systeem. Voor mij heeft dit het fietsplezier zeker vergroot. Ook heb ik hier profijt van gehad tijdens mijn Olypmpische afstand triatlon afgelopen zomer en gaat mijn Greyhound ook zeker mee naar Mallorca.

Vrouwelijk en stoer tegelijk

En dan het uiterlijk. Wanneer je zoveel uren doorbrengt op een fiets, wil het oog ook wat. Elke keer wanneer ik naar mijn Greyhound kijk, hij staat bij ons in de woonkamer, word ik weer blij van binnen. Dat zegt denk ik wel genoeg. Mijn fiets is vrouwelijk en stoer tegelijk. De grijze basiskleur is opgevrolijkt met blauw en rood, wat verwerkt is in het frame en het zadel.

Voor wie?

Kort, maar krachtig: mijn inziens is de Cube Axial gemaakt voor vrouwen met fietsambitie. Voor vrouwen die graag kilometers wegtikken op de weg. Daarnaast kan ik hem als ervaringsdeskundige ook zeker aanbevelen voor vrouwen met ambities in triatlon.

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben over deze fiets, stel ze gerust! Mocht je zelf interesse hebben in een fiets van Cube, neem dan een kijkje op de website van Cube: www.cubestores.nl

Liefs Celeste

Mijn eerste foto met Greyhound,
03-05-2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.