Road 2 Pisa Marathon 2019

Welkom bij mijn kortste ‘road 2 …’ blog serie ooit. Mijn ‘road 2 Pisa Marathon 2019’ bestaat namelijk maar uit één blog en die heb je nu voor je geopend. In deze blog wil ik graag dit bizarre, maar mega toffe plan met jullie delen.

Wat? Waar? Wanneer?

Wáááat ga je doen? Jups, ik ga aankomende zondag 15 december 2019 de Maratona di Pisa lopen. Om 09:00 sta ik samen met mijn vriend aan de start. In de uren daarop volgend zullen we langs de rivier de Arno rennen om vervolgens op het plein bij de beroemde scheve toren van Pisa samen te finishen.

Door wie bedacht? Sinds wanneer?

Het is absoluut niet zo dat de marathon van Pisa al jaren op mijn ‘to-run lijstje’ stond. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van deze marathon gehoord tot enkele weken geleden. Het was namelijk mijn vriend die me ingeschreven heeft.

De dag na de New York city marathon was ik jarig. Ik kreeg van mijn vriend een kaart met daarop de mededeling dat we als verassing naar een stad in Europa zouden gaan. De desbetreffende stad zou tot de dag van vertrek geheim blijven. Precies vier dagen na de NYC marathon vertelde mijn vriend me dat er in ‘de stad waar we naar toe gingen’ zowel een halve als een hele marathon georganiseerd werd. Heel voorzichtig peilde hij of ik dacht in staat te zijn over zes weken weer een marathon te lopen.

Mijn eerste reactie was nee. ‘Wat moest iedereen wel niet denken? Dat is toch onverstandig?‘ Toch bleven we erover brainstormen. We maakten een opzet voor een trainingsschema, waarin met name ook veel rustdagen en niet hardloopdagen zaten. Die zelfde avond nog zei ik alsnog ‘ ja’ tegen deze uitdaging. We spraken twee dingen af. Ten eerste om ons plan niet op Social Media te delen tot een of twee dag van te voren. Even geen (goed bedoelde) adviezen en waarschuwingen. Ten tweede mocht ik niet gaan googelen welke marathons er in het weekend van 15 december georganiseerd werden.

Zondagochtend, 17 november. We waren onderweg voor een training. Mijn vriend zou 28km gaan lopen en ik 11km. Enthousiast pratend over de marathon vroeg mijn vriend hoe ik het ging doen met gelletjes… in Pisa. PISA! Het eerste wat ik deed toen we terugkwamen van onze training was YouTube filmpjes en blogs zoeken over deze marathon. De hoeveelheid was een stuk lager dan over de New York marathon, maar mijn enthousiasme was er niet minder om.

Welke afstand?

Welke afstand moest ik maximaal lopen? Een van de meest bediscussieerde onderwerpen. Ik dacht zelf aan nog één dertiger, mijn vriend vond het beter om maximaal 20 km te lopen. Uiteindelijk heb ik voor de middenweg gekozen en liep ik 25 km, twee en halve week voor de marathon. Dit ging goed, maar ik besefte me ook weer waar ik ja tegen gezegd had. 42.2km is écht heel erg ver.

Waarom?

Tja… waarom lopen mensen marathons? Een voorjaarsmarathon zit er voor ons waarschijnlijk niet in, omdat dat te dicht op de Ironman 70.3 in Mallorca is volgend jaar mei. Toch wil ik nog heel graag een marathon lopen zonder zoveel verval, zoals in New York en daar niet nog een jaar op hoeven wachten. Mijn vriend wist dat. Maar de aller belangrijkste reden is dat het ons gewoon mega leuk lijkt om dit jaar samen af te sluiten met een marathon.

Volgende week zal ik zeker een raceverslag schrijven en daarin zal ik je laten weten of de Pisa marathon er eentje is die op je ‘to-run’ lijstje moet komen! Mijn vriend is ook van plan zijn GoPro camera mee te maken tijdens de marathon, dus wie weet gaan we onze marathon ook via YouTube delen.

Liefs, Celeste

2 gedachtes over “Road 2 Pisa Marathon 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.