Trainingsweekend van een triathlete

“Geen idee of ik mezelf een ‘triathlete’ mag noemen… Dit klinkt nogal professioneel. Oké, ik ben aan het trainen voor een halve Ironman en ik heb twee keer in mijn leven met een Olympische afstand triathlon gedaan, maar toch…. Anyway, triathlete of niet, ik ben in ieder geval iemand die momenteel gemiddeld acht tot tien keer per week traint voor haar eerste halve triathlon.”

In deze blog…

Zoals je misschien al wel via Instagram of via een andere weg hebt meegekregen, ben ik aan het trainen voor mijn eerste halve Ironman in Mallorca. Dit betekent 1900 meter zwemmen (in de zee), 90 kilometer fietsen (inclusief 1000 hoogtemeters) en 21.1 kilometer rennen. Op één dag en het liefst zo snel mogelijk. Dit alles gaat plaats vinden op 9 mei 2020.

Er wordt veel gevraagd naar hoe mijn vriend en ik trainen en binnenkort zal ik hierover een blog schrijven. In die blog wil ik verder ingaan op ons trainingsschema, hoe we ervoor zorgen dat we niet overbelast raken en hoe we dit alles combineren met werk en andere verplichtingen. 

In deze blog wil ik een inkijkje geven in ons afgelopen trainingsweekend in Schoorl. We waren namelijk uitgenodigd door Buiten Bergen, een park met vakantiehuizen in de duinen, om daar te komen trainen en op zondag deel te nemen aan de Groet uit Schoorl run.

Vrijdag 7 februari

Training: fietsen en zwemmen.

Voordat we vertrekken naar Schoorl staat er eerst een 1 uur en 45 minuten durende fietstraining op het programma. We fietsen binnen vanwege twee redenen. Ten eerste omdat het buiten gewoon heel erg koud is, ja ik weet dat er mensen zijn die hier anders over denken haha, en ten tweede omdat ons schema onze training aangeeft in power (Watts). In onze trainers zitten automatische powermeters. We zijn nog aan het sparen voor powerpedals (speciale pedalen waarmee je power kunt meten op je race fiets), zodat we ook buiten goed onze specifieke fietstrainingen kunnen doen.

Na de training en een paar heerlijke pannenkoeken vertrekken we richting Schoorl. Aangekomen in het vakantiepark Buiten Bergen worden we vriendelijk ontvangen door de receptie met een flesje wijn en wat instructies over het park. We drinken allebei geen alcohol, maar een flesje wijn is altijd leuk om kado te doen toch? Ik heb mijn zusje en haar vriend er blij mee gemaakt. 

In ons huisje aangekomen worden we verrast met een sportief pakketje met bananen, energierepen, energiedrankjes en massageolie. Veel tijd om uit te rusten hebben we niet. Er staat een tweede training op het programma: zwemmen.

In Alkmaar, ongeveer 15 minuten rijden vanaf ons huisje, ligt het zwembad de Hoornse Vaart, waar zowel een 25 meter bad als een 50 meter bad is! Helaas was het 50 meter bad gesloten, maar we hebben onze zwemtraining prima kunnen doen in het kortere bad. 1250 meter voor mij en 1600 meter voor mijn vriend.

Zaterdag 8 februari

Training: hardlopen en zwemmen.

Voor het ontbijt gaan we 40 minuten hardlopen. Ik had via de app van Garmin Connect een hardlooproute gecreëerd van ongeveer zeven kilometer. Overigens heb ik deze hardlooproute openbaar gemaakt voor de geïnteresseerden! De start en finish zijn bij de receptie van Buiten Bergen. 

Het is heerlijk om de dag zo te beginnen! Ik had van verhalen al wel gehoord dat Schoorl in een erg mooie omgeving ligt en dit is zeker waar.

Na het ontbijt en wat relax tijd pakken we de auto naar Bergen. We hebben ook twee huurfietsen bij ons appartementje gekregen, maar we willen onze benen sparen. In het dagelijks leven zijn we stiekem best lui. Het is een kleine tien minuutjes rijden naar Bergen, waar we een leuk lunchtentje gevonden hebben genaamd Julie. 

De tweede training van vandaag is 2 kilometer zwemmen voor mij en 2,5 kilometer voor mijn vriend. We gaan opnieuw naar het zwembad in Alkmaar. Ondanks dat het zaterdagmiddag is, valt het reuze mee met de drukte. Helaas was het 50 meter bad gereserveerd voor organisaties, maar we hebben onze training prima in het 25 meter bad kunnen doen.

Op de terugweg rijden we langs dichtbij gelegen Jumbo om ingrediënten te kopen voor een voedzame pasta en… onze favoriete chips. Stapelen voor de Groet uit Schoorl run van morgen!

Zondag 9 februari

Training: hardlopen.

Wanneer ik in de ochtend mijn telefoon open, heb ik via verschillende media bericht dat de hardloopwedstrijd afgelast is vanwege de storm Ciara. Erg jammer, want ons huisje ligt op nog geen 10 minuten afstand van de start en we keken erg uit naar deze race. Maar een heel begrijpelijke beslissing van de organisatie: safety first!

Tijd voor plan B. Aangezien de storm in de middag het heftigste zou worden, besluiten we voor de storm naar huis te gaan. Mijn Volkswagen Up ligt met één windvlaag al van de weg. Mijn vriend wil onze 90 minuten lange duurloop nu op loopband doen. Kun je je het contrast voorstellen? In plaats van rennen in de frisse buitenlucht in de prachtige omgeving van Schoorl, door de duinen, ren je plotseling in een muffe sportschool met alles behalve een frisse lucht om je heen. Een klein voordeel van de loopband was dat ik niet stiekem te snel gelopen heb en dat ik telkens mijn water bij de hand had.

Moe, maar voldaan ploffen we hierna op de bank. Tijd om het beeldmateriaal van ons weekendje weg te editen en het begin van deze blog te schrijven. We hebben al onze trainingen vastgelegd met de GoPro camera en het acht minuten durende resultaat vind je hier:  YouTube video trainingsweekend Schoorl. 

Bij deze willen we Buiten Bergen nogmaals bedanken voor de uitnodiging en het fijne verblijf daar! We hopen volgend jaar terug te komen en dan wel mee doen met de Groet uit Schoorl run! 

Liefs, Celeste

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.